Buikdansen

Buikdanseres Alina van Buikdansschool Alina geeft beginners- en gevorderden lessen bij Verbiest!

Alle facetten van het buikdansen komen in de lessen aan bod. Na een lekkere warming-up waarbij alle spiergroepen en lichaamsdelen gebruikt worden door middel van diverse oefeningen, worden de basisbewegingen geoefend. Dit zijn onder andere heupbewegingen, soepele bewegingen met het bovenlichaam en ook de schouders en nek wordt niet overgeslagen. Deze oefeningen zijn ook aan te raden voor dames met bekken-, rug- en nekklachten. Buikdansen wordt ook aangeraden door fysiotherapeuten.

Uiteraard worden er iedere les ook kleine choreografietjes gedaan die voor iedereen makkelijk te volgen zijn. Ook als je het idee hebt dat je geen ritme gevoel hebt 🙂 Aan het einde van de cursus kan de cursiste een complete dans uitvoeren. De sfeer gedurende de lessen is ontspannen en gezellig, er wordt veel gelachen!

Buikdansen is tevens uitermate geschikt voor vrouwen met o.a. bekkeninstabiliteit, schouderklachten en rugproblemen. Tijdens het buikdansen isoleer je de bewegingen en gebruik je alle spieren. Op deze manier maak je op een gecontroleerde manier je lichaam soepel en fit. Wil je je conditie verbeteren, dan is buikdansen ook de perfecte manier om dit voor elkaar te krijgen. Tijdens de buikdanslessen heb je een lange rok of lekker loszittende (jogging)broek aan met een shirtje zonder blote buik. We dansen op sokken of blote voeten of indien je deze reeds in bezit hebt, dansschoentjes met een leren zooltje. Alina verzorgt de buikdansaankleding in de vorm van een sjaal met muntjes en indien het voorkomt in de les, gebruik van sluiers. Een blote buik tijdens de lessen mag wel maar hoeft niet. Gezien de opbouw van de lessen, zijn de lessen geschikt voor dames voor alle leeftijden.

Informatie Buikdansen

Zaterdag 10.30 - 12.00
Aanvang 11 september 2021

75 minuten

10 weken voor 150 euro
3 proeflesen voor 30 euro
1 proefles voor 12,50 euro

Instroom elk moment mogelijk

Docent: Alina

""De sensuele, vrouwelijke en elegante bewegingen, het spel tussen muziek en lichaam, deze betoverende dans heeft mijn hart gestolen, het is mijn grote passie!""